Alte știri

Cine va aduce Focul Haric în Moldova în acest an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fără sobor de preoţi şi cu o cursă comercială. În premieră, un singur reprezentant al țării noastre va pleca în Israel pentru a aduce Focul Haric. Anunțul a fost făcut de Mitropolitul Vladimir, care a precizat că Lumina sfîntă va ajunge în Moldova în data de 1 mai, seara, scrie Noi.md.

„Anul acesta trimitem o persoană. Este părintele Veaceslav. Biletul pentru a pleca noi tot îl procurăm de la această companie pentru că anul acesta nu am avut posibilitatea să plecăm fără plată.” Mitropolitul Moldovei a mai spus că preotul nu va avea dreptul să părăsească aeroportul din Tel Aviv.

„Nu avem posibilitatea să ieşim din avion, din aeroport pentru a pleca pînă în Ierusalim şi datorită reprezentanţei noastre, adică ambasadei noastre de la Tel Aviv, focul haric îl vor aduce dînşii pînă la avion. Vom prelua acolo.”

Protopopii din toate raioanele vor fi invitați pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a lua din Focul Haric. Mitropolitul Vladimir i-a îndemnat pe creştinii care vor veni să ia din lumina sfîntă, să nu se îmbulzească şi să respecte restricţiile impuse în pandemie.

În acest an, Paştele va fi sărbătorit în data de 2 mai.

loading...

Comments are closed.