Social

Cine va fi noul Procuror General? CSP va selecta mâine candidatul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va selecta miercuri, 20 noiembrie, un candidat pentru funcţia de procuror general. Anunţul a fost făcut astăzi de către președintele CSP, Angela Motuzoc, care a specificat că a fost recepţionată lista scurtă venită de la Ministerul Justiţiei cu numele celor patru candidați preselectați pentru acest post, precum și dosarele acestora, comunică MOLDPRES.

În şedinţa de astăzi, membrii CSP au aprobat regulamentul şi fişa de evaluare a candidaților, dar şi timpul preconizat pentru intervievarea fiecăruia.

Lista cu cei patru candidați selectați în urma concursului demarat de Ministerul Justiției a fost transmisă ieri la CSP de noul ministru Fadei Nagacevschi. Acesta a anunţat că recunoaște rezultatele concursului, pe care îl consideră legal, deşi predecesorul lui, Olesea Stamati, îl anulase la începutul săptămânii trecute.

După şedinţa de mâine, CSP va selecta o candidatură din cele patru nume propuse: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo, pe care o va înainta spre aprobare șefului statului.

loading...

Comments are closed.