Cinema 1 a pierdut procesul cu CA: Amenda pe care trebuie să o achite

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a acordat câștig de cauză Consiliului Audiovizualului (CA) față de fondatorul postului „Cinema 1”, „A.Video-Content” SRL, referitor la sancționarea cu trei amenzi în sumă de 81 000 de lei, pentru nerespectarea cotelor de produs local, a celor în limba română și în orele de maximă audiență.

Astfel, pe 30 mai, instanța a respins ca neîntemeiată acțiunea furnizorului de servicii media cu privire la anularea parțială a deciziei CA din 02 februarie 2024.

Amintim că ultimul control privind respectarea prevederilor articolului 4 din Codul serviciilor media audiovizuale ce a vizat postul de televiziune „Cinema 1”, examinat în ședința publică a CA din 16 mai, a arătat că proporția programelor audiovizuale locale în limba română a constituit aproape 21 de ore din aproximativ 46 de ore ce trebuiau produse, amenda fiind de 28 000 de lei. Pentru insuficiența de programe locale în orele de maximă audiență, postul a fost amendat cu 26 000 de lei. Pentru comiterea încălcărilor în mod repetat, furnizorul a fost sancționat și cu suspendarea dreptului de a difuza comunicări comerciale timp de o zi, în data de 25 mai, intervalul de ore 06:00-24:00.

Total
0
Shares
Total
0
Share