Circa 1 300 de persoane s-au înregistrat prealabil pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican

Până în prezent, peste 1300 de persoane s-au înscris pe platforma inregistrare.cec.md, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe canalul său de Telegram.

Cei mai activi sunt conaționalii noștri din Germania, România, Italia, Statele Unite ale Americii și Franța.

Înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie este în desfășurare pentru cetățenii cu drept de vot care sunt stabiliți peste hotare.

Reamintim tuturor celor care au rude sau cunoscuți în străinătate să se înregistreze pe platforma Comisiei Electorale Centrale.

Înregistrarea prealabilă este unul dintre cele trei criterii folosite de Comisia Electorală Centrală pentru a decide numărul de secții deschise în străinătate.

Înregistrarea se poate face online pe pagina alegator.md, pe linkul inregistrare.cec.md, sau printr-o cerere scrisă individuală sau de grup adresată Comisiei Electorale Centrale de către misiunile diplomatice sau oficiile consulare.

Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este 6 septembrie.

Pe data de 20 octombrie, cetățenii țării sunt așteptați să participe la scrutinul de alegere a șefului statului și la referendumul constituțional republican.

Total
0
Shares
Total
0
Share