Circa 10 000 de familii vor plăti cu circa 10% mai puțin pentru căldură începând cu următorul sezon rece

Circa 10 000 de familii și trei grădinițe din capitală vor economisi până la 10% pentru consumul de energie termică pentru încălzire și apă caldă. Clădirile vor beneficia de Puncte Termice Individuale, care urmează a fi instalate în subsolul edificiilor, până la următorul sezon rece.

Licitația internațională privind contractarea serviciilor de instalare a fost finalizată cu semnarea contractului de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE). Valoarea contractului este de circa 3,3 milioane de euro și este parte a celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (PIESACET-2), finanțat de Banca Mondială.

De menționat că Punctele Termice Individuale sunt un complex de instalații moderne care asigură transferul energiei termice din sistemul centralizat de termoficare – în sistemele interne ale clădiri pentru încălzire, ventilare și prepararea apei calde menajere.

„Instalarea Punctele Termice Individuale în blocurile locative conectate la sistemul centralizat de termoficare va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor, reducerea consumurilor de energie termică și eficiență energetică. Ne dorim să avem astfel de proiecte în cât mai multe clădiri”, a menționat directorul UCIPE, Ruslan SURUGIU.

Total
0
Shares
Total
0
Share