Circa 10 decese înregistrate în Grecia și Italia, în urma incendiilor și furtunilor devastatoare

Cel puțin șapte persoane au murit în ultimele 24 de ore, în Italia, în urma incendiilor de vegetație și a furtunilor violente. Trei persoane au murit în incendiile din Sicilia, iar alte patru și-au pierdut viața în furtunile din nordul peninsulei, în timp ce alte sute au fost forțate să fugă din case, relatează The Guardian.

Dar chiar dacă în nordul țării a plouat, valul de căldură din sud a persistat, cu temperaturi de 47,6 grade Celsius înregistrate luni în orașul Catania din estul Siciliei.

Pompierii din Sicilia au petrecut o noapte întreagă luptând cu incendiile, dintre care unul s-a apropiat atât de mult de aeroportul din Palermo încât instalația a fost închisă timp de câteva ore marți dimineață. Departamentul de Protecție Civilă din Italia a raportat marți „incendii extinse” în sudul țării, precizând că a fost solicitat sprijin aerian pentru nouă incidente în Sicilia, nouă în Calabria și unul în Sardinia.

Între timp, în Grecia, bilanțul deceselor în urma incendiilor de vegetație ajunge la trei, ultima victimă cunoscută fiind un crescător de animale, găsit ars într-o baracă, transmite Reuters.

Doi piloți greci au murit marți după ce avionul lor care lupta împotriva incendiilor de vegetație s-a prăbușit, ei fiind primele victime ale flăcărilor care au distrus case și au determinat evacuarea turiștilor din Rodos.

Sute de pompieri, ajutați de forțe din Turcia și Slovacia, se luptau cu flăcările care au făcut ravagii pe insula Rodos începând de miercuri și au reapărut, în condiții de vânt și căldură.

Mai multe zboruri de urgență urmau să ducă turiștii acasă.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share