Alte știri

Circa 100 de încălcări rutiere au fost depistate de INSP și DP în doar 7 zile de verificări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a depistat circa 100 de încălcări rutiere au fost depistate de INSP și DP în doar 7 zile de verificări, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai mult de jumătate din numărul total de autovehicule sunt exploatate cu defecțiuni tehnice.

În perioada 30 iulie – 6 august, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost întreprinse zeci de inspectări ale mașinilor care activează ca maxi – taxi în transportarea pasagerilor.

Astfel, s-a stabilit că 59 de mașini de transport public activează zilnic chiar dacă nu corespund normelor tehnice în vigoare, fiind exploatate cu defecte tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcție, fie interzise prin regulile de circulație rutiere, iar 14 unități de transport nu au fost înmatriculate în modul stabilit sau nu a fost supuse reviziei tehnice.

Alții 5 conducători auto nu aveau permis de conducere, iar 2 dețineau permis, însă pentru o altă categorie. Necuplarea centurii de siguranță nu a lipsit din încălcările comise de șoferi. 19 conducători auto au rămas fără plăcuțele de înmatriculare până nu vor înlătura devierile de la normativele tehnice şi ecologice depistate de polițiști.

De asemenea, 9 conducători auto au încălcat măsurile de control și combatere a infecției Covid – 19 stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

În acest context, solicităm și reamintim șoferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor #RCR:
– să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
– – să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
– să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
– să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport;
– să respecte măsurile de protecție împotriva #Covid-19.

Inspectoratul Național de Securitae Publică al IGP mizează pe responsabilitatea, atât a agenților economici, cât și a conducătorilor auto pentru ca viața pasagerilor să fie în deplină siguranță.

Citește și: A fost publicată înregistrarea video cu cele patru “gospodine” care au furat pavajul de pe bd. Kiev

loading...

Comments are closed.