Alte știri

Circa 1300 de încălcări ale circulației rutiere, depistate de INSP în acest sfârșit de săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 8 – 10 august curent, inspectorii INSP implicați în serviciu au depistat circa 1300 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Din numărul total, peste 500 de șoferi au depășit limita de viteză, 59 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 286 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor. Alții 113 de conducători auto au primit procese-verbale deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 59 de șoferi.

Inspectorii INSP al IGP au intervenit de urgență în 114 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care circa 20 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește:
– evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
– ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
– nu consumați alcool în locuri publice și fiți atenți la bunurile personale.

În aceste 2 zile de odihnă, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 31 de persoane traumatizate și un deces.

Citește și: În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 199 traversări

loading...

Comments are closed.