Alte știri

Circa 177 de mii de cetăţeni au depus declarații pe venit pentru 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 30 aprilie 2021 a expirat termenul limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2020 de către persoanele fizice-cetățeni.

Conform datelor preliminare, în perioada 01 ianuarie 2021 – 30 aprilie 2021, au fost depuse în total 176 675 declarații, înregistrând o creștere față de anul precedent cu 11 218 declarații sau cu 6,8%.

Din numărul total de declarații depuse:
175 760 sunt electronice (Declarație rapidă, SIA „Declarație electronică”, Declarație precompletată), ceea ce constituie 99,5% din totalul declarațiilor depuse;
915 declarații – pe suport de hârtie, ceea ce constituie 0,5% din totalul celor depuse.
Respectiv, constatăm faptul că, metodele automatizate de raportare electronică se bucură de o largă utilizare în rândul contribuabililor.

După procesarea integrală a datelor aferente declarațiilor cu privire la impozitul pe venit depuse de către persoanele fizice-cetățeni, precum și de către persoanele juridice, Serviciul Fiscal de Stat va prezenta în cadrul unui briefing de presă informația corespunzătoare.

Totodată, SFS exprimă profundă admirație și recunoștință tuturor contribuabililor care s-au conformat prevederilor legislației fiscale în vigoare, contribuind astfel la susținerea creșterii încasărilor la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

loading...

Comments are closed.