Economic

Circa 5 mii de persoane ar putea beneficia anual de credite ipotecare în cadrul Programului ”Prima Casă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 5 mii de persoane ar putea beneficia anual de credite ipotecare în cadrul Programului ”Prima Casă”, lansat de Guvern. Prognozele au fost prezentate de către secretarul general de stat al Ministerului Finanţelor, Ion Chicu, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

„Sperăm să atragem cât mai mulți specialiști tineri în sectorul bugetar și analizând capacitățile noastre de a oferi garanții în cadrul programului „Prima Casă”, cifra ajunge la cinci mii în fiecare an. Ministerul susține asemenea inițiative doar după calcule temeinice. Am făcut prognoze privind încasările pentru următorii ani. Sumele respective calculate se încadrează perfect în resursele disponibile prognozate”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Finanţelor.

Chicu a mai specificat că, în cazul în care angajații din sectorul public vor restitui costul integral al locuinței înainte de termenul stabilit, atunci aceștia nu vor mai beneficia de compensația acordată de stat. „Obiectivul acestui program este de a atrage și a menține cât mai mult posibil în sectorul public profesioniști. Dacă beneficiarul va restitui tot creditul și noi vom oferi compensația, există riscul ca obiectivul inițial să nu fie atins. Ne vom axa pe susținerea specialiștilor care continuă să activeze în sectorul public”, a adăugat Chicu.

Potrivit oficialului, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova susțin inițiativa și toți parametrii macro-bugetari au fost coordonați cu ei. În acest context, funcționarul și-a exprimat speranța că programul va avea continuitate.

Pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului „Prima casă 2”, în bugetul pentru anul 2018 sunt prevăzute 20 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.