Alte știri

Circa 500 de soldați din Brigada de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” au depus astăzi jurământul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 500 de ostași din Brigada de Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”, Regimentul Rachete Antiaeriene și Baza militară de instruire a Armatei Naționale, au depus jurământul militar.

La eveniment au participat ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, precum și reprezentanți ai corpului de comandă.

Victor Gaiciuc i-a felicitat pe tinerii ostaşi cu prilejul depunerii jurământului militar, menționând că acesta este un moment important pentru fiecare dintre ei. „Jurământul este actul de conştiinţă, prin care un tânăr îşi asumă răspunderi de soldat. Sunt sigur că în timpul stagiului militar veți acumula cunoștințe în arta militară și veți deveni adevărați apărători ai Patriei ”, a spus ministrul Apărării.

Totodată, ministrul Gaiciuc a informat tinerii despre restricțiile legate de situația pandemică din țară care anulează unele privilegii ale ostașilor, așa cum este plecarea în concedii de scurtă durată la baștină după ceremonia de depunere a jurământului militar. „În calitate de ministru al Apărării, îmi asum responsabilitatea pentru fiecare soldat, în special în perioada de pandemie. În aceste condiții, sunt disponibil pentru comunicarea cu dumneavoastră și părinții prin intermediul telefonului de încredere 022 23-84-12 și a rețelelor de socializare”, a specificat Victor Gaiciuc.

În același context, oficialul a vorbit soldaților în termen despre posibilitatea încadrării în serviciul militar prin contract și facilitățile de care pot beneficia, precum salarii decente, pachet social atractiv și asigurare cu spațiu locativ de serviciu.

Citește și: Trei instituții de la Chișinău, decernate cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

 

loading...

Comments are closed.