Actual

Circa 750 de persoane din capitală au beneficiat de protezare dentară gratuită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circa 750 de persoane din capitală au beneficiat, în anul curent, de protezare dentară gratuită prin intermediul unui program finanțat de Primăria Chișinău. 

Solicitată de agenție, vicedirectorul Centrului Stomatologic Municipal, Galina Spînu, a menționat că beneficiarii proiectului sunt: pensionarii de vârstă, persoanele cu dizabilități de gradul I și II, veteranii de muncă, participanții la războiul de pe Nistru, la războiul din Afganistan și persoanele supuse represiunilor. „Pentru a beneficia de protezare dentară, este necesar ca persoana să aibă viză de reședință în mun. Chișinău și venitul acesteia să nu depășească lunar suma de 3000 de lei. Totodată, procedura poate fi efectuată o singură dată timp de 5 ani”, a spus Galina Spînu.

Pentru a beneficia de serviciu, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere, cu anexarea actelor confirmative. „Dosarele sunt examinate lunar de comisia de evaluare și, în caz de accept, beneficiarul primește un număr ce corespunde rândului de așteptare. Procedura include protezarea dentară și pregătirea preprotetică. Persoanele beneficiază rapid de serviciile stomatologice, întrucât dosarele sunt examinate în termene restrânse. Suma serviciilor acordate unui beneficiar este de până la 5 000 de lei. Termenul de efectuare a procedurilor este de până la trei luni”, a subliniat sursa citată.

În acest an, pentru implementarea programului „Protezarea dentară gratuită pentru persoanele din grupurile social dezavantajate”, Primăria Chișinău a alocat 4,5 mln de lei (225 mii de euro).

 

 

loading...

Comments are closed.