Alte știri

Circa 850 de persoane au fost imunizate la Maratonul antiCOVID-19 pentru cadrele didactice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 30-31 iulie 2021, în cele două zile ale Maratonului de Vaccinare antiCOVID-19 pentru cadrele didactice, s-au imunizat cca 850 de persoane: profesori, învăţători, educatori şi angajaţi auxiliari de la instituţiile educaţionale din oraş.

Informaţii în acest sens au fost prezentate în cadrul şedinţei operative săptămânale de viceprimarul Olga Ursu.

Viceprimarul a ţinut să sublinieze că imunizarea antiCOVID-19 rămâne o prioritate, în condiţiile când se apropie noul an şcolar 2021-2022, iar procesul educaţional se doreşte a fi organizat cu prezenţă fizică în clase şi în siguranţă.

În context, şeful adjunct al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Viorica Negrei a specificat că subdiviziunea de profil duce evidenţă săptămânală a personalului vaccinat, iar în prezent rata de imunizare constituie 60%.

Totodată, responsabilii depun tot efortul pentru ca angajaţii din domeniul educaţiei, la nivel municipal, să aibă acces la vaccinare şi cu serul dorit.  „Ne propunem ca până la începutul anului şcolar să avem cel puţin 70% personal vaccinat. Încercăm să îi motivăm prin exemple de reuşită, astfel ca părinţii să aibă siguranţă pentru sănătatea copiilor lor, atunci vând vor veni la şcoală, iar noi să fim bine pregătiţi. Vaccinarea va fi un indicator pentru stabilirea modului de organizare a procesului educaţional începând din 1 septembrie”, a mai spus Viorica Negrei.

Amintim că vaccinarea antiCOVID este gratuită şi poate fi solicitată la cele 70 de puncte de imunizare de pe teritoriul municipiului, inclusiv la cele 2 puncte mobile: troleibuz şi autobuz, amplasate în sectoarele capitalei şi în suburbii.

loading...

Comments are closed.