Alte știri

Circa 94 % din pedagogi și personalul non-didactic din capitală au fost vaccinați

Pinterest LinkedIn Tumblr
Primarul capitalei, Ion Ceban a anunțat că 94 % dintre pedagogi și personalul non-didactic au fost imunizați cu cel puțin o doză. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.

Ceban a menționat că cei 6 % din numărul total al angajaților din sistemul educațional municipal, sunt în mare parte persoane care au contraindicații ce nu le permit să se imunizeze. Aceștia ar urma să fie testați periodic din contul municipalității, scrie diez.md

De asemenea, au fost procurate 2 318 teste din bugetul municipalității, cu un preţ redus, de 93 de lei per test, pentru profesori și cadrul auxiliar. Totodată, edilul Capitalei a anunţat că 800 de teste au venit din donații.

„Fiecare școală va primi câte 100 de teste din municipiul Chișinău. Cel mai mportant lucru este că un test rapid a fost procurat cu 93 de lei faţă de 250, 300 de lei şi peste, prentru că acesta este preţul în reţeaua instituţiilor medicale, unde guvernarea îi trimite pe profesori, educatori, dădaci, măturatori. Vom aloca câte 100 de doze de teste pentru fiecare şcoală din Chişinău”, a declarat Ceban.

loading...

Comments are closed.