Alte știri

Circulația pe drumurile publice este asigurată în condiții de iarnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Circulația rutieră pe toate drumurile publice naţionale este asigurată în condiții de iarnă.

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare, partea carosabilă în unele regiuni fiind umedă, înzăpezită și lunecoasă.

În acest interval, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au executat pe toate drumurile publice naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de nord au fost efectuate și lucrări de deszăpezire. În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 80 de utilaje speciale și antrenați 166 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 18 februarie. Datorită pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, până la data de 18 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei – la nord până la -20..-22°C, ziua – va scădea până la -8..-13°C, pe drumuri se va semnala ghețuș.

sursa: Moldpres.md

Citește și: ANI anunță un nou concurs pentru mai multe funcții de inspectori de integritate

loading...

Comments are closed.