Politică

Ciurea: Președintele țării știa foarte bine despre interesul părții ucrainene de a-l readuce în țara lor pe Nicolae Ceaus

Pinterest LinkedIn Tumblr
 Politologul Cornel Ciurea constată duble standarde aplicate de șefa statului Maia Sandu și presa afiliată acestui partid în raport cu alți politicieni. Expertul politic a menționat pentru Politics.MD că președintele țării știa foarte bine despre interesul părții ucrainene de a-l readuce în țara lor pe Nicolae Ceaus, un judecător extrem de versat și protejat de concurentul lui Volodimir Zelenski, ex-președintele Poroșenko.  

 

„Subiectul Ceaus a fost discutat între președinți la întâlnirea de la Kiev din 12 ianuarie. Cu siguranță, Maia Sandu și-ar fi dorit să facă o favoare președintelui ucrainean în schimbul lansării unor proiecte infrastructurale de anvergură. Tăcerea asupra acestui subiect a presei controlate de dreapta din Moldova este o dovadă în acest sens. Observăm aplicarea unor standarde duble – în cazul expulzării profesorilor turci s-a făcut un tam tam infernal în timp ce în cazul judecătorului Ceaus ne confruntăm cu o tăcere mormântală din partea lor” a opinat analistul politic.

Amintim că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a recunoscut în 2019, că a discutat cu premierul Republicii Moldova de atunci, Maia Sandu, despre extrădarea cetățeanului Nicolae Ceaus. Zelenski a fost bucuros să anunțe că părțile au ajuns la o înțelegere în acest sens.

Citește și: ULTIMA ORĂ // CC a anunțat data când va examina sesizarea privind dizolvarea Parlamentului

loading...

Comments are closed.