Alte știri

Clubul Ideilor Anticorupție: 70 de tineri și tinere din toată țara se vor implica în promovarea integrității

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vor învăța ce este corupția și cum poate fi prevenită, iar ulterior vor propune propriile soluții pentru reducerea acestui fenomen. Peste 70 de tineri și tinere din toată țara vor participa, în perioada mai – octombrie 2021, la ediția a II-a a Clubului Ideilor Anticorupție. Evenimentul este organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Centrul Național Anticorupție (CNA), în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri.

Participanții, cu vârste între 15-20 de ani, au fost selectați de un juriu în baza argumentării răspunsurilor din chestionare. În cadrul ședințelor clubului, aceștia vor învăța să formuleze mesaje anticorupție, care să ajungă la public, dar și să realizeze produse media, videouri, imagini prin care să-și exprime ideile lor prointegritate pe care să le promoveze prin intermediul rețelelor de socializare și a altor platforme de comunicare.

„Clubul Ideilor Anticorupţie este o comunitate online unde fiecare tânăr are posibilitatea de a învăţa şi conştientiza riscurile, consecinţele corupţiei şi modul de prevenire a acestui fenomen. Este important ca fiecare dintre noi să înceapă prin a condamna ferm fenomenul corupției, astfel ca să reușim să îl stopăm” a menționat unul dintre participanții la Club, Stas Cebotari din Drochia.

„Cred ca e important să știm cum are loc corupția, să știm cum pot fi depistate schemele celor implicați în ilegalități și să aflăm cum anume ne putem implica în prevenirea acestora”, a menționat Carolina Vieru, din satul Pepeni, Sângerei.

Clubul Ideilor Anticorupție își va încheia activitatea în toamna anului 2021, atunci când participanții se vor înscrie într-o competiție a produselor media, video și text. Cei mai activi șase tineri și tinere au șansa de a obține câte un loc în echipa voluntarilor anticorupție de la Centrul Național Anticorupție, iar cinci dintre participanți vor obține premii din partea PNUD Moldova.

Clubul Ideilor Anticorupție se încadrează în proiectul „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

loading...

Comments are closed.