Alte știri

CMC a aprobat acceptarea donației în valoare de 846 000 euro din partea Primăriei sectorului 6, București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 4 iulie, acceptarea donației în valoare de 846 000 euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani.

Pretorul Vadim Brînzaniuc, raportor asupra proiectului de decizie, a informat că Acordul de parteneriat dintre părți a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a municipiului București a aprobat alocarea surselor pentru reabilitarea parcului „Alunelul”.

La rândul său, primarul general, Ion Ceban, a menționat că această donație din partea Bucureștiului este un gest de prietenie față de Chișinău și un exemplu de colaborare bazată pe încredere între cele două municipalități.

Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul” din partea municipiului Chișinău, a fost semnat săptămâna trecută de viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 000 euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.

Citește și: Primăria sectorului 6 din București a alocat 846 000 euro pentru renovarea unui parc din Chișinău

loading...

Comments are closed.