CNA: 7 polițiști reținuți și arestați pentru corupere pasivă și peste 4 milioane de lei transferate pe conturile ARBI

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, CNA a anunțat reținerea și arestarea a 7 polițiști ai INSP, dar și depunerea pe conturile trezoreriale ale Agenției de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a peste 4 milioane de lei – echivalentul a 242 de mii de dolari. De asemenea, instituția a fost notificată despre aplicarea unei sentințe de condamnare la 2 ani de închisoare în privința unui om de afaceri și unui mijlocitor – dosar aflat în gestiunea organului de urmărire penală al instituției.
Menționăm că la moment, 2 persoane sunt deținute în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 7 de cauze penale, în total fiind în procedură peste 500 de dosare.

De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a anunțat sechestre în valoare de circa jumătate de million de lei, aplicat în cadrul unei cauze penale pornite pe corupere pasivă, instrumentată de ofițerii de urmărire penală ai CNA.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 de rapoarte de expertiză anticorupție și 20 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. CNA mai notifică eliberarea a 153 caziere de integritate, recepționarea a 47 de apeluri la linia națională anticorupție și 1463 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

Total
0
Shares
Total
0
Share