Actual

CNA și Biroul de Stat de Investigații din Ucraina vor semna un Memorandum privind cooperarea în cazurile de combatere a corupției mari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un Memorandum de Înțelegere urmează să fie semnat între Centrul Național Anticorupție (CNA) și Biroul de Stat de Investigații din Ucraina (BSI), document care va asigura o cooperare eficientă dintre instituții pe domeniul de prevenire și combatere a cazurilor de mare corupție. Despre aceasta au discutat astăzi directorul CNA, Iulian Rusu, cu șeful BSI de la Kiev, Olexii Suhaciov.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în perioada următoare, reprezentanții CNA și ai Biroului de Stat de Investigații din Ucraina vor conveni asupra aspectelor tehnice ale Memorandumului, prin care ambele părți își propun să încurajeze și să susțină cooperarea directă prin implementarea de proiecte și măsuri comune. Obiectivele prioritare ale documentului constau în schimbul de informații, analize, studii și alte materiale privind prevenirea, detectarea, stoparea, soluționarea și cercetarea infracțiunilor penale; schimbul de bune practici legate de investigarea infracțiunilor, schimbul de cunoștințe privind aplicarea tehnologiilor informaționale și altor instrumente, utilizate de fiecare participant în lupta împotriva activităților criminale.

Pentru realizarea acestor priorități, instituțiile intenționează să creeze condiții pentru legături profesionale mai strânse, prin acordarea și organizarea de activități comune de formare, schimb de experți și specialiști, organizarea de întâlniri de lucru și alte evenimente, cum ar fi conferințe și ateliere de lucru, precum și schimb de informații și cunoștințe prin mijloacele de comunicare convenite de comun acord.

Biroul de Stat de Investigații din Ucraina este o instituție, creată în 2016, în competența căreia intră combaterea infracțiunilor de corupție comise de către funcționari de rang înalt, între care președintele țării, al parlamentului, guvernului, miniștri, deputați etc., inclusiv funcționari ai Biroului Național Anticorupție (BNA). De asemenea BSI se ocupă de investigarea crimelor de război.

loading...

Comments are closed.