Alte știri

CNA: Trafic de influență la darea în exploatare a unei construcții neautorizate din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat ar fi pretins și primit 4000 de lei de la proprietarul unui apartament sub pretextul că poate influența membrii comisiei de recepție finală, privind legalizarea unei construcții.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi cerut banii pentru a aranja semnarea procesului-verbal final de către comisia de specialitate, fără analiza documentelor conținute în cartea tehnică și examinarea bunului imobil prin cercetare vizuală.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, sub control ofițerilor CNA, au fost transmise mai multe sume de bani, care au ajuns la dirigintele de șantier, responsabilul tehnic și proiectant.

La moment, bărbatul care ar fi estorcat banii și dirigintele de șantier sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Aceștia au predat benevol banii, recunoscându-și vina. În privința celorlalți membri ai comisiei de recepție, urmează a fi întreprinse acțiuni de urmărire penală.

Dacă vor fi găsite vinovate, bănuiții riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei. Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.

loading...

Comments are closed.