CNAM a acumulat 4,3 miliarde de lei în primele 5 luni ale anului

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în perioada ianuarie-mai 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de aproape 4,3 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu circa 55 de milioane sau cu 1,3% faţă de perioada similară a anului 2023.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit cifra de 3,2 miliarde de lei, cu 425 de milioane mai mult comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au constituit circa 683 milioane de lei, cu 458 de milioane mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de aproape 253 de milioane de lei, în creștere cu 79 de milioane comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit peste 97 de milioane de lei, cu circa nouă milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în primele cinci luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 6,2 miliarde de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate este cu circa 960 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share