CNAM a acumulat circa 5 miliarde de lei în fondurile de asigurare obligatorie în prima jumătate a anului

Compania Națională pentru Asigurări în Medicină anunță că în prima jumătate a anului 2023, a acumulat venituri în sumă de 5 miliarde 138 milioane de lei în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Totodată, CNAM precizează că în perioada de referință a transferat 6 miliarde 214 milioane prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele șase luni ale anului curent este cu 480 de milioane de lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de circa 3 miliarde 475 milioane de lei, cu aproape 534 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost în creștere cu peste 60 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecut și au constituit circa 177 de milioane de lei.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au atins cifra de 106 milioane de lei, cu 44 de milioane mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele șase luni ale anului curent, 1 miliard 381 de milioane de lei.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share