Alte știri

CNAM anunță semnarea documentelor privind majorarea salariilor lucrătorilor medicali

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a calculat sumele necesare pentru creşterea cu 30%, începând din 1 septembrie 2020, a salariului de funcţie al lucrătorilor medicali, al şoferilor de ambulanţe și al bioinginerilor. Este vorba despre un volum total de peste 362 de milioane de lei pentru aproape 43 mii de unităţi de personal.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Ca urmare a calculelor efectuate, reprezentanţii companiei au iniţiat semnarea acordurilor adiţionale prin care va fi majorată valoarea contractelor încheiate pentru 2020 cu instituţiile medicale publice încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

În primele zile ale lunii septembrie, CNAM urmează să transfere prestatorilor contractaţi plăţile în avans, care vor conţine şi creşterile salariale respective.

Majorările de salariu vin să motiveze lucrătorii medicali, mai ales în această perioadă de pandemie, şi să contribuie inclusiv la creşterea calităţii serviciilor medicale prestate populaţiei.
Amintim că Guvernul a aprobat, în luna iulie, creşterea cu 30% de la 1 septembrie a salariului de funcţie al personalului medical din instituţiile medicale publice încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), al şoferilor de ambulanţe din serviciul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească şi de autosanitare din serviciul AVIASAN, precum și al bioinginerilor.

loading...

Comments are closed.