Alte știri

CNAM organizează instruiri online pentru medicii care prescriu medicamente compensate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a dat start miercuri, 27 ianuarie, unor ședințe online cu medicii care au dreptul de prescriere a medicamentelor compensate, pentru a le aduce la cunoştinţă recentele modificări în lista de medicamente compensate, acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Prima ședință a avut loc cu participarea medicilor de familie din teritoriul arondat Agenţiei teritoriale Vest a CNAM.

Directorul general al CNAM, Valentina Buliga, a menționat în debutul întrunirii că pe parcursul ultimului an a fost extinsă lista medicamentelor compensate pentru a facilita accesul populaţiei la aceste preparate. “Vă îndemn să dați dovadă de responsabilitate şi implicare și să prescrieți medicamente compensate regulamentar, argumentat tuturor celor care au nevoie de acestea conform indicațiilor medicale”, a spus Valentina Buliga.

Directorul general al CNAM a subliniat că indicarea în rețetă a denumirii comune internaționale a preparatului (DCI), oferă pacientului dreptul de a alege atât farmacia care să-i elibereze medicamentul, cât și preparatul potrivit din lista de medicamente care au aceeaşi substanţă activă, dar preţuri diferite.

Angajații Direcției medicamente din cadrul CNAM au prezentat în cadrul întrunirii informaţii detaliate despre modificările efectuate pe parcursul anului trecut în actele legislative şi normative cu privire la medicamente compensate, regulile de prescriere a preparatelor compensate, denumirile comune internaționale noi incluse în listă, maladiile pentru care sunt prescrise și rata de compensare, bolile noi pentru care sunt indicate DCI-urile existente în listă, modalitatea de prescriere a medicamentelor compensate pentru anumite maladii etc.

Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, CNAM va organiza circa 20 de ședințe online la subiectul sus-menționat, cu participarea medicilor din cadrul asistenţei medicale primare şi a celei specializate de ambulatoriu din întreaga țară.

loading...

Comments are closed.