CNAMUP anunță mai multe accidente grave cu implicarea copiilor: Electrocutare, cădere de la înălțime, lovitură de cal și mușcătură de viperă

Ambulanța, 112

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă a anunțat astăzi că în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe incidente cu implicarea copiilor, în urma cărora minorii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Medicii bat alarmă și îndeamnă părinții să fie prudenți pentru a evita tragediile.

Potrivit sursei citate, la data de 19 iunie, ora 14:34 un băiat de 14 ani din raionul Călărași s-a electrocutat după ce s-a scăldat într-o cadă în spatele casei și a pus mâna udă pe priză. Sora mai mare a observat și a stins contorul de lumină, alertând părinții. Echipa de pe ambulanță din localitatea Onișcani intervenită la locul solicitării a depistat băiatul în stare gravă și l-a transportat la spital cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali.

Un alt incident soldat cu spitalizarea unui minor a avut loc în seara zilei de 19 iunie. Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal în urma căderii de la înălțimea de 2,5 metri din copac. Părinții l-au dus de sine stătător la spital, de unde a fost preluat în stare gravă și transportat cu ambulanța de la Ocnița la Spilalul Clinic Municipal Bălți.

La data de 20 iunie, un alt minor de 11 ani dintr-o localitate din Orhei, a fost preluat în stare gravă, de o ambulanță, după ce a fost lovit de propriul cal în regiunea temporală a capului. În urma incidentului, copilul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral grav și a fost transportat de urgență la spitalul din Orhei.

În seara zilei de 20 iunie, într-o localitate din raionul Strășeni un adolescent de 14 ani a fost mușcat de o viperă. Aflându-se pe câmp, copilul intenționa să prindă șarpele. Jucându-se, acesta a fost mușcat de degetul mâinii stângi. Rudele au solicitat ambulanța. Minorul a fost transportat de urgență la Institutul Mamei şi Copilului.

Conform datelor statistice, numărul incidentelor cu implicarea minorilor crește în perioada vacanței de vară.

Total
0
Shares
Total
0
Share