Alte știri

CNAS a venit cu precizări referitoare la depunerea cererii online pentru reexaminarea pensiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Naţională de Asigurări Sociale a venit cu mai multe precizări referitoare la depunerea în mod electronic a cererii pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă. Conform ultimelor date statistice ale instituţiei, prin intermediul bannerului „e-Cerere Reexaminare pensie” pe site-ul www.cnas.md au fost depuse 4286 de cereri online din cele 10346 înregistrate în total la ziua de astăzi, 6 ianuarie.

CNAS atrage atenţia că, cererea online completată de către solicitant va fi acceptată dacă: se completează corect și se bifează toate câmpurile disponibile; solicitantul este beneficiar de pensie pentru limită de vârstă; se confirmă stagiul necesar de cotizare pentru reexaminare după stabilirea dreptului la pensie; nu a fost depusă cerere de reexaminare pe suport de hârtie la CTAS; nu a fost depusă cerere de reexaminare prin „e-Cerere”; pensia pentru limita de vârstă nu a fost reexaminată.

O alta precizare a Casei Naţionale de Asigurări Sociale vizează verificarea statutului cererii de reexaminare. Le recomandăm solicitanţilor periodic să acceseze butonul ,,Verifică statutul” pe pagina electronică, unde a fost depusă cererea. În câmpul „IDNP beneficiarului” se introduce IDNP-ul beneficiarului de pensie pentru limita de vârstă. Mai jos se introduce codul de verificare reflectat în imagine. După introducerea câmpurilor, se verifică corectitudinea datelor prin tastarea butonul ,,Verifică statutul”.

Ca urmare a accesării butonului pe interfață se va afișa informația ,,Rezultatul cererii”, cu unul din rezultate posibile: cererea Dvs. a fost recepționată; cererea Dvs. se află în proces de examinare; decizia pentru reexaminarea pensiei a fost aprobată.

CNAS reamintește că, de la 1 ianuarie 2021, se reexaminează pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii, care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 şi au realizat un stagiu de cotizare după ieşirea la pensie de la 7 la 10 ani.

loading...

Comments are closed.