Alte știri

CNAS reamintește persoanelor care desfăşoară activitate de zilier despre necesitatea de a achita contribuţia de asigurări sociale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Naţională de Asigurare Socială a emis un comunicat în care reaminteşte persoanelor care desfăşoară activitate de ziler în agricultură despre unele prevederi privind exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional.

Potrivit art.7 al Legii nr. 22/2018 , zilierul are obligația de a se încadra în sistemul public de asigurări sociale obligatorii pe bază de contract individual, încheiat cu Casa Națională de Asigurări Sociale. Astfel, zilierul urmează să se deplaseze la Casa Teritorială de Asigurări Sociale din raza domiciliului pentru a achita contribuţia de asigurări sociale şi a încheia un contract de asigurare socială. Acest tarif în anul 2020 constituie 228 lei lunar sau 2736 lei pentru un an întreg.

CNAS atrage atenţia că perioada pentru care se plăteşte contribuţia reprezintă perioadă asigurată, care se include în stagiul de cotizare pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă şi ajutorul de deces.

Citește și: CNAS a achitat prestaţiile sociale pe luna octombrie în mărime deplină

loading...

Comments are closed.