Actualitate

CNAS vine cu detalii despre ajutorul de 900 lei, care va fi achitat pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 octombrie, suportul financiar unic în mărime de 900 de lei va fi achitat pensionarilor dar și beneficiarilor de alocații sociale a căror venituri nu depășesc 3 mii de lei, transmite Telegraph.md, cu referire la NTV.md

Directorul adjunct al Direcției Generale CNAS, Ecaterina Dvorean, a precizat pentru postul de televiziune ”Primul în Moldova” că acest ajutor financiar va fi alocat și persoanelor cu dizabilități din copilărie și celor care și-au pierdut întreținătorul.

Banii vor fi achitați, începând cu 1 octombrie, prin intermediul Poștei Moldovei concomitent cu primirea pensiei și alocației. Pentru persoanele care primesc pensiile și alocațiile pe cardul bancar, banii vor fi transferați pe data de 1 și 2 octombrie.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de suportul financiar unic vor beneficia aproximativ 644 de mii de persoane. Cheltuielile prevăzute pentru acest ajutor se ridică la aproximativ 580 de milioane de lei. Inițiativa aparține președintelui Igor Dodon. Inițial, mărimea suportului unic era de 700 de lei, dar la propunerea șefului statului acesta a fost majorat cu 200 de lei. Prestația se va aloca de două ori pe an.

CEC explică cum vor vota studenții și elevii la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020

loading...

Comments are closed.