Alte știri

Co-Fondator AGORA: Maia Sandu a GREȘIT când și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eu cred că, cel mai probabil, Maia Sandu și Guvernul au greșit când și-au asumat răspunderea în fața Parlamentului. Mai ales dacă nu a fost gândit pasul 2 și 3. Știu că poziția mea nu e ca a majorității, dar explic și de ce:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

1️⃣ Sunt aproape sigur de bunele intenții ale premierului, însă ea nu trebuie să repete soarta și greșelile lui Ion Sturza din 1999 (dl Sturza, sorry).

2️⃣ Maia Sandu este mai puternică în funcția dată și este necesar să păstreze funcția de premier. De acolo poate influența lucrurile. Din stradă – nu.

3️⃣ Nu ne ajută cu nimic că va fi demisă, iar în locul ei va reveni o coaliție PD – PSRM sau socialiști cu democrați hibrizi.

4️⃣ Faptul că își retrage proiectul nu înseamnă că lupta e pierdută. Mai există și alte formule pentru ca în funcția de procuror să ajungă un om bun.

5️⃣ Chiar și dacă merge până la capăt acum, demonstrând curaj, voință, încăpățânare, să admitem că va câștiga alegerile prezidențiale din 2020. Postul de președinte al țării are mai puține pârghii, decât cel de premier.

Știu, asta înseamnă să piardă câteva puncte politice. Însă asta e politica – arta compromisului, când trebuie să faci un pas înapoi, pentru ca ulterior să poți face 2 înainte.

Autor: Dumitru Ciorici

loading...

Comments are closed.