Coca-Cola a decis să-și înregistreze din nou mărcile comerciale în Rusia

Producătorul american de băuturi răcoritoare The Coca-Cola Company, care a părăsit Rusia după invadarea Ucrainei, a decis să-și înregistreze din nou mărcile comerciale în Federația Rusă, scrie Vedomosti, citat de Bani.md

Este vorba de mărcile Coca-Cola, Sprite și Fanta. Cererile pentru înregistrarea acestora au fost depuse la Serviciul Federal pentru Proprietate Intelectuală (Rospatent) în aprilie.

Un astfel de pas poate indica intenția Companiei Coca-Cola de a reveni pe piața rusă în viitor, spune Maxim Ali, partener în practica de proprietate intelectuală la Comply. Dacă o afacere nu folosește mărci comerciale în Rusia timp de trei ani, acestea pot fi anulate, amintește Alina Akinshina, CEO al companiei Online Patent.

Având în vedere că mărcile Coca-Cola, Sprite și Fanta au fost retrase de pe piață în 2022, acestea ar putea să plutească liber în 2025. Pentru a face acest lucru, o persoană interesată de producția de Coca-Cola în Rusia a trebuit să ceară proprietarului transferul drepturilor și, în caz de refuz, să depună o cerere pentru încetarea anticipată a protecției mărcii. Atunci compania americană ar trebui să demonstreze în instanță că produce produse sub această marcă în Rusia și nu este doar prezentă pe piață. Probabil din cauza acestui risc The Coca-Cola Company a apelat la Rospatent, sugerează Akinshina.

Total
0
Shares
Total
0
Share