Cod galben de vreme caniculară şi pericol excepţional de incendiu

În contextul temperaturilor ridicate de afară, când temperatura aerului va ajunge la 33-35°C, Agenția de Mediu vă recomandă să evitați pe cât posibil expunerea la soare, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienţii cu maladii cardiovasculare şi alergicii. Folosiți îmbrăcăminte uşoară, precum şi accesorii de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare). Totodată, pentru a evita deshidratarea este bine să aveţi la îndemână lichide (apă).

Cetățenii care aleg să se odihnească în mijlocul naturii şi aprind ruguri sunt rugați să respecte regulile antiincendiare. Pentru a preîntâmpina producerea incendiilor, e necesar ca focul să fie aprins doar în spaţiile special amenajate, la o depărtare considerabilă de spaţiile forestire, şi în permanenţă supravegheat. La plecare, focul e nevoie de a fi stins minuţios, iar pentru mai multă siguranţă, acoperit cu pământ.

Pentru a nu genera incendii de proporţii, aruncarea ţigărilor şi chibriturilor aprinse este strict interzisă.

Agenția de Mediu, face apel către conducătorii gospodăriilor agricole să nu admită încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor pe fîşiile de teren, unde are loc secerişul.

De asemenea, în aceste zile toride, populaţia trebuie să dea dovadă de maximă prudenţă şi atunci cănd merg la scăldat. Atenţie maximă trebuie acordată copiilor, atunci când mergeţi cu ei la bazinele acvatice.

Ţinând cont de aceste recomandări, viaţa dumneavoastră va fi în siguranţă. În caz de situaţii excepţionale, apelaţi prompt Serviciul 112.

Total
0
Shares
Total
0
Share