Cod portocaliu de creștere a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru. Ce întreprind autoritățile

 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din țară ca urmare a codului portocaliu de creștere a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Punctele teritoriale de dirijare în situații Excepționale ale Comisiilor și subdiviziunile IGSU monitorizează situația privind nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru, iar informațiile sunt raportate Centrului de Dirijare în Situații Excepționale, care funcționează în cadrul instituției.
Conform informațiilor din teren în următoarele ore pe râul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu 0.2-0.4 m, iar pe sectorul or. Leușeni – s. Brânza, se vor menține niveluri înalte ale apei, cu ieșirea apei în luncă. Pe râul Nistru, sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0.2 – 0.4 m, iar o creștere cu 0.1 -0.3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender– s. Talmaza.
În acest sens, angajații IGSU comunică în continuare cu autoritățile publice pentru menținerea siguranței cetățenilor și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare de prevenire a riscurilor. La moment în localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, echipe de salvatori lucrează intens pentru fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 m pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru.
Amintim că pe parcursul ultimelor zile salvatorii, reprezentanții autorităților locale, dar și cetățenii al lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecție în raioanele Soroca Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și Vadu lui Vodă din municipiul Chișinău.
Total
0
Shares
Total
0
Share