Cod roșu de furtună în România. Zeci de străzi au fost inundate și mai multe zboruri au fost anulate

Zeci de case și gospodării din mai multe localități din județul Dolj, România, și peste 53 de străzi din municipiul Craiova au fost inundate în seara și noaptea de duminică spre luni, în urma unei ploi torențiale, de 40-50 l/mp, scrie Agerpres.ro

Furtuna a doborât copaci și acoperișuri de blocuri, iar mai multe mașini au fost luate de apă.

Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, mai mulți copaci au fost prăbușiți, iar acoperișurile și alte elemente de construcție de la 13 blocuri și patru case au fost doborâte. De asemenea, două autoturisme în care se aflau patru persoane au fost avariate de inundații, persoanele reuțind să se autoevacueze singure până la sosirea forțelor de intervenție. Pe Calea Severinului din Craiova, un copac a căzut pe un rastel de butelii într-o stație PECO, angajații secției de pompieri Craiova intervenind la fața locului cu o autospecială.

Primarul municipiului Craiova a anunțat că a fost oprită circulația tramvaielor în oraș, iar pasajele Universității și Bariera Vâlcii au fost închise.

Administrația română de Meteorologie a transmis, duminică seara, o avertizare cod roșu de vijelie puternică, grindină și averse torențiale pentru județul Dolj, fiind vizate localitățile Craiova, Podari, Bucovăț ș.a.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share