Alte știri

Codul Galben de caniculă a fost prelungit până duminică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până duminică, 27 iunie, Codul Galben de caniculă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 20 de grade Celsius.

În această perioadă, sunt posibile şi ploi cu descărcări electrice. Precipitații se așteaptă pe întreg teritoriul ţării.

„Numărul de zile cu temperatura aerului de +30ºC şi mai mult constituie în medie pe teritoriu țării 2 – 6 zile, maximul observat fiind de 20 de zile (1999). Numărul de zile cu temperatura medie a aerului de 35ºC nu depășește în medie pe teritoriu o zi, însă în unii ani s-au semnalat până la 8 zile (2012). Zile cu temperatura maximă a aerului în iunie de 40ºC au fost înregistrate doar în anul 2012, la Fălești (o zi). În ultima săptămână a lunii iunie, se poate deja afirma că am avut parte de un început de vară nu foarte călduros, în schimb cu multe ploi”, au precizat, contactate de MOLDPRES, surse de la SHS.

Odată cu emiterea Codului Galben de caniculă, autoritățile au atenționat populația, în special persoanele în etate, femeile însărcinate, pacienții cu maladii cardiovasculare, ale aparatului respirator şi alergicii să dea dovadă de prudență şi să evite aflarea la soare.

loading...

Comments are closed.