Cofondatorul Google, ascuns de ochii lumii de mai bine de un an, și-ar fi cumpărat o insulă pentru a „evada din pandemie”

Pe 19 iunie, atunci când Fiji se confrunta cu al doilea val de cazuri de coronavirus, Fijian Broadcasting Company News a publicat un reportaj conform căruia Larry Page, cofondatorul Google, a donat materiale COVID-19 cu avionul său privat, informează Aleph News

Câteva zile mai târziu, această știre a dispărut. Oficialii din sistemul sanitar din Fiji au cerut televiziunii să retragă materialul.

Conform reportajului, materialele sanitare (măști chirurgicale, halate, mănuși) au fost trimise cu un avion privat, care a zburat din Hawaii către Aeroportul Internațional Nadi din Fiji.

O fotografie a aeronavei, realizată cu puțin timp înainte de publicarea reportajului, a fost postată pe rețelele de socializare. Insider a verificat numărul de înmatriculare într-o bază de date a Comisiei Federale de Comunicații, care a arătat că este licențiat pentru Blue City Holdings. Blue City Holdings gestionează o flotă pentru Page, cofondatorul Google, Sergey Brin, și fostul director executiv Eric Schmidt.

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puțin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această țară. Consiliul de turism și departamentul de proprietate funciară din Fiji au refuzat mai multe solicitări ale Insider pentru informații privind proprietatea insulelor, invocând dreptul la intimitate al proprietarilor.

Restricțiile de călătorie COVID-19 au afectat economia Fiji, astfel că guvernul a relaxat unele reguli de acces pentru persoanele bogate pentru a încerca să atragă mai multe cheltuieli și investiții.

Surse Business Insider: „Larry Page a fost văzut pe o insulă din Fiji. Era împreună cu soția sa”

„Superiahturile sunt primite cu brațele deschise. Procedurile de acces sunt mult mai ușoare. În schimb, pentru bărcile cu vele nu este atât de facil”, a spus marinarul Lorenzo Cipriani într-o postare de blog publicată pe 4 august 2020.

„Guvernul promovează o companie de întâmpinare pentru cei care sunt foarte bogați și au bani de cheltuit. Așa că așteaptă sosirea a sute de iahturi de lux”, a adăugat acesta în postarea sa de pe blog.

„De exemplu, unul dintre bogați este Larry Page, confondatorul Google, care a cumpărat insula Namotu. A ajuns acolo cu un avion privat și a petrecut trei luni împreună cu angajații săi”, a mai spus Cipriani.

Larry Page a fost văzut împreună cu soția sa, Lucinda Southworth, făcând surf pe unele dintre insule, a spus una dintre sursele Insider.

Citește și: Din cauza unei afecțiuni rare, un bărbat doarme 300 de zile pe an. „Se culcă, apoi se trezește și după 25 de zile”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share