Coincidență? Curatorul KGB-istului Rossian Vasiloi a primit de la Putin același ordin precum Ion Terguță de la PLDM!

Terguta, PLDM, vicepresedintele PLDM cu ordin de la Putin Ordinul Prieteniei, KGB, sculele kremlinului, oamenii Kremlinului, PAS, Platforma DA

Coincidențe stranii în jurul ordinelor acordate de Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, mai multor persoane publice, inclusiv din Republica Moldova, cum ar fi vicepreședintele PLDM, Ion Terguță. Cu același ordin al „PRIETENIEI” precum Terguță a fost decorat și fostul colonel KGB rezident la Chişinău, Oleg Efimovici Podolko. Coincidențe stranii, deoarece acest colonel KGB Podolko a fost și curatorul agenților KGB Veaceslav Platon, autorul miliardomatului, dar și al lui Rossian Vasiloi, fostul coleg din societatea civilă al lui Ion Terguță.

Vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, a venit cu o replică pe pagina sa de facebook, mai mult scuzându-se pentru faptul că a primit acest „Ordin al Prieteniei” de la Putin, menționând că ordinul a fost acordat agenției TRCI „MIR„, nu dumnealui personal, chiar dacă în document este scris negru pe alb că ordinul i se acordă lui Ion Terguță, iar la finalul documentului este semnătura Președintelui Federației Ruse. Mai mult, domnul Terguță s-a arătat mirat cum a intrat portalul de știri Telegraph.md în posesia acestui document, chiar dacă acesta este făcut public pe site-urile Kremlinului (http://kremlin.ru/supplement/1005; http://pravo.gov.ru/proxy/ips/?doc_itself=&&nd=102160021&&page=1&rdk=0#I0).

Amintim că jurnaliștii de investigație de la Zeppelin.md au scris despre Oleg Podolko că a fost înrolat încă în anii ’70 în serviciile secrete rusești, acelaşi KGB în care au ajuns în 1990 şi tinerii de la Căuşeni Rossian Vasiloi şi Veaceslav Platon. Fiind un bun cunoscător al Ucrainei, patria sa, dar şi al Moldovei, acesta făcându-şi anterior studiile la Chişinău, Podolko a fost trimis în misiune de KGB în capitala Moldovei, atribuindu-i-se sarcini economice diversioniste, dar şi de finanţare a proiectelor Kremlinului la Chişinău şi Kiev. Acesta a deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul Partidului Comunist al RSSM. Totodată, acesta a activat mai întâi economist, iar apoi a fost făcut de centrala de la Moscova președinte al Băncii Industriale și de Construcții a RSS Moldovenești, transformată în 1991 în MoldovaIndConBank, iar mai apoi în MoldIndConBank. Podolko deţinea şi controlul asupra unei alte bănci de la Chişinău, InvesPrivatBank.

 

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share