Coincideță? Societatea civilă a organizat conferiță de presă, iar membrii PAS organizează un flashmob pe aceeași tematică!

PAS, Sergiu Tofilat, ANRE, pretul la gazele naturale, Sergiu Tofilat, Maia Sandu, pretul gazului naturalș trebuie micsorat, MoldovaGaz

După ce săptămâna trecută câțiva membri ai societății civile în frunte cu Sergiu Tofilat au organizat o conferință de presă prin care au cerut micșorarea tarifului la gazele naturale, astăzi membrii PAS au organizat un flasmob pe aceeași tematică.

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat în fața Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) un flashmob întitulat „Cerem reducerea imediată a tarifului la gazele naturale”.

Deși prețul de import al gazelor naturale este în continuă scădere, ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani, iar cetățenii plătesc, în prezent, cu aproape 30% mai mult decât costurile reale, spun reprezentanții PAS. Coincidență sau nu, exact același lucru l-au spus și membrii societății civile care au organizat conferința de presă săptămâna trecută.

„Tariful la gaze naturale trebuie să fi redus cu cel puțin 30%. Consumatorii achită mai mult decât sunt costurile reale, în ultimii ani am plătit peste 1,5 miliarde de lei în plus. Aceasta plată trebuie redusă din următorul tarif. Tergiversarea nu va face decât să acumuleze noi devieri tarifare, iar noi vom continua să achităm în plus”, declara atunci Sergiu Tofilat.

Mai mulți internauți sunt de părerea că societatea civilă de opoziție, prin acțiunile ei, nu face nimic altceva decât să inventeze teme pentru acțiuni politice organizate de PAS sau Platforma DA.

Total
0
Shares
Total
0
Share