Alte știri

Colectivul medical de la SCR și-a luat adio de la medicii veniți din România: “Am avut de învățat de la ei și ei de la noi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, misiunea medicilor și asistenților de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” din București, Spitalul Militar ”Regina Maria” (Brașov) și Spitalul Militar de Urgență ”Dr.Alexandru Augustin” (Sibiu) la Spitalul Clinic Republican s-a încheiat, relatează Telegraph.md

Colectivul și administrația IMSP Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” a adus sincere mulțumiri medicilor români, care timp de două săptămâni au activat alături de colectivul instituției, pentru a salva pacienții infectați de COVID – 19.

”Colegii din Republica Moldova au fost deschiși, ne-am familiarizat repede cu protocoalele lor. În Terapia Intensivă a fost o muncă continuă cu pacienții în stare gravă. Colaborarea a fost una excelentă. Am reușit să lucrăm cot la cot cu toții: cu infirmierele, medicii, șefii de secții, șefii de catedre, profesori”. A declarat medicul specialist Anestezie și Terapie Intensivă, Cercel Silviu-Paul, de la spitalul din București.

Și locotenentul doctor, medic specialist Mediciă Internă, Ancuța Mihai a menționat că a fost o colaborare frumoasă între personalul medical din România și Republica Moldova: ”Aici la Sitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” am găsit un colectiv unit, închegat. În Terapia Intensivă, datorită profesorului Victor Cojocaru totul a fost foarte bine pus la punct. Personalul medical din cadrul spitalului este foarte bine pregătit. Respectă întocmai protocolul și ghidurile necesare. Am învățat de la ei și ei de la noi. Mulțumim tuturor pentru ospitalitate ”.

Medicii de la București au mai adăugat că doresc o continuitate a colaborării idntre IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” și Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

Citește și: VIDEO // Ion Ceban a înmânat diplome de gratitudine medicilor români veniți în ajutorul personalului medical din țara noastră

loading...

Comments are closed.