Politic

Colonelul FSB Gratov a încercat să intre în Transnistria într-o mașină înregistrată pe malul drept al Nistrului – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colonelul rus, Valeri Gratov, pe care FSB-ul urma să-l numească în funcția de „ministru al Securității de Stat din Transnistria”, a încercat să intre pe teritoriul republicii moldovenești nistrene cu o mașină de ocazie înregistrată în Republica Moldova, informează presa ucraineană.

În drum din Odessa spre republica moldovenească nistreană, Valeri Gratov a oprit la o intersecție o mașină de ocazie care mergea în direcția dorită. „El a intrat în punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc” într-o mașină înregistrată în Republica Moldova”, a declarat inspectorul Serviciului Grăniceri din Ucraina.

Potrivit lui Gratov, în mașină se aflau rudele lui. Însă în urma discuției dintre inspector și pasagerii vehiculului s-a constatat că cei din urmă nu-l cunosc.

 „Oamenii care mergeau cu el în acel automobil nu-l cunoșteau. Ei doar l-au luat cu mașina. Din moment ce nu am avut dreptul să-i reținem, ei au continuat drumul și au părăsit teritoriul Ucrainei”, a declarat inspectorul Serviciul Grăniceri.

„El nu a avut bagaj asupra sa. Doar jachetă, îmbrăcăminte exterioară. În urma percheziției a fost găsit un bilet de tren (cu care el a intrat de pe teritoriul Rusiei în Ucraina). Au fost găsite, de asemenea, bani și telefonul mobil, în care erau păstrate imagini de la mitinguri separatiste. De asemenea, a fost găsit un buzunar ascuns, în care se afla un dispozitiv USB cu imagini ai liderilor teroriști Ghivi, Motorola și Zaharcenko și multe alte informații compromițătoare”, a mai spus sursa.

Agora.md amintește că în iunie, Serviciul de informații din Ucraina în urma unei operațiuni speciale l-a reținut pe instructorul militarilor separatiști din Donbass, colonelul Valeri Gratov, pe care FSB-ul urma să-l numească la funcția de „ministru al Securității de Stat din Transnistria”.

loading...

Write A Comment