Comandamentul armatei poloneze anunță că un obiect aerian neidentificat a intrat în Polonia din direcția Ucrainei

Un obiect aerian neidentificat a intrat vineri dimineață în spațiul aerian al Poloniei, membră NATO, din direcția frontierei cu Ucraina, în condițiile în care Rusia a procedat la un atac masiv cu rachete și drone inclusiv asupra unor regiuni din apropierea graniței cu Polonia, relatează Reuters, care precizează că anunțul a fost făcut de Comandamentul operațional al armatei poloneze.

„În cursul dimineții, un obiect aerian neidentificat a intrat în spațiul aerian al Republicii Polone dinspre partea frontierei cu Ucraina, iar din momentul în care a trecut granița și până la dispariția semnalului, a fost observat de radarele sistemului de apărare aeriană al țării”, a precizat Comandamentul operațional pe platforma X.

„În conformitate cu procedurile aplicabile, comandantul operațional al forțelor armate a mobilizat forțele și resursele disponibile pe care le avea la dispoziție”, a precizat armata poloneză.

Postul privat de televiziune TV Republika anunțase că o căutare a obiectului avea loc în apropierea orașului Hrubieszow, din sudul Poloniei.

În toamna anului 2022, o rachetă rătăcită trasă de apărarea antiaeriană a Ucrainei a aterizat într-un sat polonez de la graniță ucigând două persoane, potrivit News.ro.

Rusia procedat, joi noapte și vineri dimineață, la un atac masiv asupra Ucrainei, în care a lansat 158 de drone și rachete. A fost cel mai mare atac aerian de la începutul invaziei la scară largă, în februarie 2022, și a vizat infrastructura critică, industria și instalațiile militare, a declarat armata ucraineană. Atacul a făcut totodată numeroase victime printre civili.

Total
0
Shares
Total
0
Share