Actual

Combaterea îmbogățirii nejustificate, în vizorul unei comisii parlamentară speciale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul a adoptat Hotărârea cu privire la constituirea Comisiei speciale pentru elaborarea unor proiecte de legi pentru modificarea legislației privind prevenirea și combaterea îmbogățirii nejustificate, a conflictelor de interese, a stărilor de incompatibilitate și a încălcării regimului juridic al restricțiilor și limitărilor.

Deputații au votat următoarea componență a Comisiei din care vor face parte 9 deputați din toate fracțiunile:

Președinte – Vasile Bolea, Vicepreședinte – Sergiu Litvinenco, Secretar – Igor Vremea, membrii Alexandr Suhodolski, Alla Dolință, Dinu Plîngău, Vladimir Cebotari, Denis Ulanov, Gheorghe Brașovschi.

Conform Hotărârii, Comisia specială, de comun cu Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și membrii Consiliului de Integritate, va elabora proiectul de lege privind modificarea legislației pentru prevenirea și combaterea îmbogățirii nejustificate, a conflictelor de interese, a stărilor de incompatibilitate și a încălcării regimului juridic al restricțiilor și limitărilor, și-l va prezenta Parlamentului, în termen de 120 zile.

Inițiativa de creare a comisiei aparține deputaților Fracțiunii parlamentare PSRM.

Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a informat plenul că pe platforma Comisiei pe 10 martie curent au avut loc audieri publice ale conducerii ANI și membrilor Consiliului de Integritate. Acestea au scos la iveală aspecte ale activității Inspectoratului de Integritate în coraport cu aleșii locali din autoritățile administrației publice locale. În urma audierilor a fost constatată existența unui șir de carențe în cadrul legal, în special cu referire la Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legea privind declararea averii și a intereselor personale.

loading...

Comments are closed.