Social

Comercializau droguri prin Telegram. Patru persoane, arestate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oamenii legii au destructurat activitatea infracțională a unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor în zona de nord a țării,transmite Telegraph.md 

Membrii grupului, patru persoane cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că învinuiții, în perioada anilor 2019 – 2020, au creat magazine online prin aplicația ”Telegram”, utilizând terminale valutare, plasau drogurile în ascunzișuri, astfel evitau contactul direct cu consumatorii.

Ca urmarea a perchezițiilor efectuate la domiciliile, imobilele închiriate, unitățile de transport ale acestora, pe teritoriul mun. Bălți și localități adiacente, oamenii legii au depistat și ridicat aproximativ 2.5 kg substanțe asemănătoare cu diferite tipuri de etnobotanice, circa 60 grame de sare (drog), cartele bancare, telefoane de pe care erau administrate magazinele virtuale, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, 10 920 de lei, un aparat folosit pentru a cântări gramajul drogurilor, precum și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani. Totodată, de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate.

loading...

Comments are closed.