Politic

Comisarul European Johannes Hahn a lăudat reformele guvernului Filip și a încurajat să continue implementarea lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subiectele actuale de pe agenda bilaterală RM-UE au fost discutate de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă și Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn. Interlocutorii au trecut în revistă programele de suport bugetar și de asistență macrofinanciară pentru țara noastră, transmite moldpres cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Viceprim-ministrul Iurie Leancă a apreciat sprijinul constant oferit de Uniunea Europeană și a dat asigurări că în noua sa funcție va depune eforturi în vederea asigurării unei planificări și coordonări eficiente privind implementarea angajamentelor asumate în fața partenerilor europeni.

De asemenea, oficialul moldovean a reiterat necesitatea dinamizării dialogului politic și sectorial cu instituțiile europene. În acest context, Iurie Leancă a prezentat prioritățile Guvernului de la Chișinău privind realizarea obiectivelor convenite la Summit-ul Parteneriatului Estic ce s-a desfășurat la Bruxelles, la sfârșitul anului trecut.

La rândul său, Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a încurajat Executivul să continue implementarea reformelor, subliniind că UE va susține în continuare parcursul european al Republicii Moldova și acțiunile orientate spre dezvoltarea democrației și a statului de drept, în beneficiul cetățenilor.

loading...

Comments are closed.