Comisia Europeană a dat startul înscrierilor pentru stagii plătite de cinci luni

Comisia Europeană a dat startul înscrierilor pentru stagii plătite de cinci luni în cadrul instituției, care vor începe în octombrie 2024.

Candidații pot aplica la aproximativ 1.000 de posturi în numeroasele departamente, servicii și agenții ale Comisiei Europene. Acestea sunt repartizate între Bruxelles, Luxemburg și birourile naționale din cele 27 de state membre ale UE.

Toți cetățenii UE sunt eligibili, iar un număr limitat de posturi este alocat cetățenilor din afara UE, inclusiv celor din Parteneriatul Estic.

Stagiile se împart în două tipuri: Stagii Administrative și Stagii de Traducere, specifice Direcției Generale Traduceri (DGT). Stagiile științifice sunt, de asemenea, disponibile la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene.

Potențialii candidați trebuie să dețină o diplomă de licență sau echivalentă, să nu aibă o experiență de lucru anterioară în instituțiile UE mai mare de șase săptămâni și să vorbească fluent cel puțin două limbi ale UE, dintre care una trebuie să fie engleza, franceza sau germana.

Se așteaptă ca stagiarii să aibă o abordare deschisă față de problemele europene, să fie interesați de activitatea Comisiei, să aibă o atitudine proactivă și să fie dispuși să lucreze într-un mediu multicultural.

Stagiarii selectați vor primi un grant în valoare de 1.376,89 euro pentru a-și acoperi cheltuielile de întreținere, dar trebuie să își asigure cazare din proprie inițiativă.

Munca de zi cu zi a unui stagiar constă într-o gamă variată de sarcini, inclusiv participarea și organizarea de reuniuni, grupuri de lucru și audieri publice, cercetarea de documente, răspunsul la întrebările cetățenilor și sprijinirea gestionării proiectelor.

Procedura de depunere a cererilor se va desfășura prin intermediul Serviciului de Autentificare al Comisiei Europene (EU Login), unde solicitanții vor trebui să se înregistreze.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 15 martie 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share