Alte știri

Comisia Europeană investighează serviciul financiar Apple Pay sub acuzații de monopol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană a solicitat băncilor, companiilor de plăți și aplicațiilor informații despre serviciile mobile de plăți, existând suspiciunea că dispozitivele Apple favorizează Apple Pay în fața altor soluții financiare, scrie Bloomberg.

Apple a lansat recent serviciul Apple Pay și în România. Gigantul american pariază tot mai mult pe servicii online drept următoarea sa sursă de bani.

În fapt, serviciile online au ajuns pe locul al doilea ca pondere în veniturile Apple, după vânzările de iPhone. În fiecare trimestru, Apple produce din servicii venituri aproape cât face Facebook într-un trimestru.

Totuși, Apple este deja acuzată că își favorizează propriile aplicații și servicii online pe dispozitivele sale. Serviciul de muzică online Spotify a depus deja plângere în acest sens la Comisia Europeană, acuzând Apple că își favorizează propriul serviciu Apple Music.

Peste Ocean, în SUA, Apple este în vizorul autorităților antitrust tot pentru același lucru. O investigație New York Times arăta recent că aplicațiile Apple apar în topul căutărilor la mai multe categorii.

loading...

Comments are closed.