Comisia Europeană va publica în curând Raportul de Extindere care va conține și evaluarea progreselor Republicii Moldova

În doar câteva zile, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană va publica Raportul de Extindere, care, pentru prima dată, va conține și evaluarea progreselor Republicii Moldova, a declarat șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu.

Oficialul se declară optimist că, în acest raport, Comisia va recomanda deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră, urmând ca statele membre ale Uniunii Europene să voteze în sprijinul acestei recomandări în luna decembrie.

„Obiectivul nostru este ca în acest raport al Comisiei Europene să obținem o invitație de a demara negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Ulterior, în decembrie, statele membre al Uniunii Europene urmează să se exprime pe marginea acestei invitații și, în orice caz, noi în Republica Moldova ne pregătim pentru lansarea negocierilor de aderare”, a declarat Nicu Popescu.

Precizăm că Planul Național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, aprobat de Guvern la 27 octombrie, conține aproximativ 1200 de acțiuni concrete sau legi care urmează să fie puse în aplicare odată cu procesul de aderare la blocul comunitar.

Total
0
Shares
Total
0
Share