Comisia politică Pre-Vetting anunță că Tatiana Chiriac nu a promovat evaluarea reluată

Comisia politică Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată a Tatianei Chiriac, candidat la funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților non-judecători. Potrivit Comisiei, Chiriac nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatei și Parlamentului Republicii Moldova, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Decizia cu privire la evaluarea reluată va fi făcută publică doar cu acordul candidatei. Tatiana Chiriac are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză. Candidata a fost audiată în ședință publică pe 28 noiembrie 2023.

Tatiana Chiriac a fost evaluată repetat după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei politice Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea candidaților. Din cei 21 de candidați aflați în proces de re-evaluare, o candidată a promovat, cinci nu au promovat evaluarea reluată, iar doi candidați s-au retras din concurs în timpul evaluării reluate. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 13 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Total
0
Shares
Total
0
Share