Comisia politică Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării lui Mihail Sorbala, candidatul Guvernului

Mihail Sorbala

Comisia politică Pre-Vetting anunță rezultatul evaluării în privința candidatului la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din rândul reprezentanților societății civile, Mihail Sorbala. Potrivit Comisiei, Mihail Sorbala corespunde criteriilor de integritate financiară și etică și promovează evaluarea. Decizia de promovare a fost transmisă astăzi candidatului și Guvernului, care este instituția responsabilă de organizarea concursului în acest caz.

Mihail Sorbala urmează să notifice Comisia dacă se opune sau nu publicării deciziei în 48 de ore din momentul recepționării, potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022. Decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, în formă depersonalizată, în limbile română și engleză, doar cu acordul candidatului. Deciziile Comisiei Pre-Vetting sunt cu drept de atac și pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție în 5 zile din data recepționării, fără respectarea procedurii prealabile.

Mihail Sorbala este doctor conferențiar și șef de catedră la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) și s-a aflat pe lista candidaților remisă de Guvern în adresa Comisiei la data de 15 august 2023, în vederea evaluării pentru funcția de membru în CSP.

Total
0
Shares
Total
0
Share