Comisia politică “Pre-Vetting” informează că a luat act de demisia membrului Comisiei, Vitalie Miron

Comisia politicâ Pre-Vetting informează că a luat act de demisia membrului Comisiei, Vitalie Miron, la data de 6 octombrie 2023.

“Comisia își va continua activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, care împuternicește expres Comisia în acest sens. Demisia lui Vitalie Miron nu împiedică Comisia să-și îndeplinească responsabilitățile în deplină capacitate.

Ședințele Comisiei se vor desfășura în prezența a cel puțin 4 membri, așa cum prevede art. 11 alin. (2) din Legea nr. 26/2022, iar conform art. 13 alin. (3) din aceeași lege, deciziile Comisiei vor fi adoptate cu votul majorității membrilor participanți”, a transmis instituția.

Amintim că Vitalie Miron, membru al Comisiei politice “Pre-Vetting”, a anunțat că el refuză să încalce Constituția, așa cum o cere PAS-ul, iar din acest motiv demisionează din componența acestui organ creat pe criterii politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share